Wie ben ik?

Mijn naam is Deborah, moeder van twee inmiddels volwassen zonen. Als gespecialiseerd verpleegkundige op de verloskamers heb ik meer dan 1000 bevallingen begeleid. Een ding is voor mij zeker, geen bevalling is gelijk en geen kraamvrouw is hetzelfde. Tijdens mijn werk toen, ondervond ik dat goede, vakkundige, maar vooral ook een liefdevolle en continue begeleiding tijdens de bevalling heel erg belangrijk zijn voor een veilig gevoel tijdens het baren. 

In de periode dat mijn kinderen klein waren werkte ik een aantal jaren  als verpleegkundige op een consultatiebureau. Hier kwam ik in aanraking met de periode na de kraamtijd. Ik hoorde de verhalen over diverse bevallingen, waar soms met gemengde gevoelens aan werd teruggedacht. In de praktijk heb ik gezien hoe de zwangerschapservaringen en een niet positief verlopen bevalling een grote rol kunnen spelen bij jonge ouders en hun nieuwe pasgeborene.

Al deze ervaringen heb ik aangevuld met een doula training en een cursus voor ademhalingscoach. Zonder angst je bevalling in gaan heeft een positief effect op het verloop. Doordat wij vooraf samen jouw wensen duidelijk bespreken en ik weet waar de knelpunten liggen, kan ik de juiste fysieke en emotionele steun geven. Zo creëer ik de rust die er nodig is voor een voorspoedig verloop van de bevalling. En die heeft uiteindelijk weer een positieve invloed op de start voor zowel moeder als kind. Iedereen zou met een goed gevoel terug moeten kunnen kijken op een van de mooiste momenten in haar leven; de geboorte van jouw kind! 

geboorte-coach-noord-holland-hulp-bij-bevalling

Een geboorte die bevalt