Deborah is een betrouwbare, deskundige, attente en hulpvaardige in verloskunde gespecialiseerde verpleegkundige, die niet alleen met deze eigenschappen maar ook door haar warme positieve en goedgemutste persoonlijkheid een grote steun voor barenden en hun partners was en zeker ook door haar expertise voor ons als gynaecologen van grote waarde bleek.

Ik heb goed en plezierig ruim zeven jaar met haar samengewerkt. Ik kan me haar meerwaarde als Doula goed voorstellen.

A.F.Zürcher, gynaecoloog

Lieve Deborah,

Wij willen je nogmaals heel erg bedanken voor je hulp, motivatie en steun tijdens mijn bevalling gister. Ik vond het een heftige ervaring, maar ben ervan overtuigd dat jij het een stuk prettiger hebt gemaakt en ik ben zooo blij dat jij ons geholpen hebt! Echt een engel op ons pad, zomaar een eigen doula, precies wat ik nodig had in de voor mij volkomen nieuwe en vrij heftige ervaring.

Je mentale en fysieke steun zal ik nooit vergeten en ben ik je, mede namens onze prachtige dochter Hannah, heel erg dankbaar voor. Ze doet het overigens uitstekend, is een hele tevreden baby en we genieten echt heel erg van haar.

Heel veel groeten en liefs van ons alledrie Tijmen, Hannah en Mariëtte

Deborah-baby-ervaringenLieve Deborah,

Deborah heeft in de nacht van 9 november op 10 november mijn bevalling begeleid. Van tevoren heb ik regelmatig met Deborah overlegd en gesproken. Dit voelde al meteen goed; Deborah kwam gepassioneerd en empathisch over. Vol vertrouwen in haar hebben we haar ingeschakeld om mij te ondersteunen.

Bij de weeën hebben we Deborah gevraagd om te komen naar ons huis. Ze stapte meteen in de auto en leek de bevalling in alle opzichten goed te hebben voorbereid. Vervolgens hielp Deborah met het beantwoorden van vragen en ondersteunde ze waar ze kon door bijvoorbeeld bepaalde drukpunten op mijn handen in te drukken tegen de pijn. Ze is meegegaan naar het ziekenhuis en heeft daar de gehele bevalling bijgewoond, waarin ze duidelijkheid gaf over wat er gebeurde en hielp de weeën opvangen. Ik was erg blij dat ze erbij was, omdat het fijn is dat er iemand is die zowel kennis heeft over bevallingen als dat ze emotionele begeleiding kan bieden. De bevalling duurde lang en was erg pijnlijk, maar door haar heb ik me toch minder alleen gevoeld. Twee weken nadat onze Olivier was geboren, kwam ze langs voor een uitgebreide evaluatie en een gezellig praatje. Ik zou Deborah aan iedereen aanraden en de volgende keer wil ik weer dat ze erbij is. Dankjewel!

Deborah was enkel een verrijking op deze voor ons zo speciale dag. Als meer dan welkome aanvulling wist ze perfect te balanceren op dat flinterdunne draadje tussen collectieve acceptatie, van ons en het eveneens aanwezige medische personeel, en het snel verworden tot een storende factor. Deze gave vereist zowel een emotionele als intelligente en gemakkelijk invoelende persoonlijkheid. Iemand die op sommige momenten gedurende een bevalling weet hoe je boven een plotseling ontstane situatie uitstijgt om het overzicht, de rust en bovenal de harmonie te bewaren. Door er soms alleen maar te zijn en anderzijds te ondersteunen en te informeren, om tenslotte op het juiste moment adequaat en doortastend in te grijpen.

Deborah beheerst dit bovengenoemde tot in de puntjes en onderscheidt zich daarom denken wij van andere doula’s. Dan rest mij, Mirjam en onze wolk van een dochter Tess nu niets anders te zeggen dan ‘bedankt Deborah’. Bedankt voor al het mooie dat je voor ons hebt betekend. Je natuurlijke en effectieve aanpak stemt ons nederig. Wij hopen dan ook van harte dat je in ons leven mag blijven en we bij een eventuele volgende poging om een nieuw wondertje op aarde te zetten, wederom een beroep mogen doen op jouw kwaliteiten als doula en daarmee de ultieme bevallingscoach. Voor nu alle succes en kracht voor jou en de aanstaande papa’s en mama’s die zich in hun handjes mogen knijpen met hun keuze voor jou.

Neem voor een persoonlijk vrijblijvend gesprek contact met mij op.