Een evenzo blij verhaal van ditmaal een kersverse papa

Geboorte-coach-noord-holland-amsterdam-referentie

 

“Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om iedere aanstaande ouder te adviseren, om de aanwezigheid van een gecertificeerde doula te overwegen tijdens de bevalling. Natuurlijk verwachtten wij in ons geval ons eerste kind, wat automatisch impliceert dat wij onwetende hertjes slechts één kant van het geboorteverhaal kunnen belichten. Namelijk die van een bevalling mét aanwezige doula. Daarom willen wij niets afdoen aan de mensen die stoer en geheel zelfstandig zonder hulp van een doula hun kind ter wereld hebben gebracht. Wij zouden echter achteraf niet anders hebben gewild dan deze prachtige en logischerwijs organische samenwerking. Vanzelfsprekend zal iedereen zijn/haar eigen verhaal hebben in relatie tot een doula. Maar afgaande op de deskundigheid en daarnaast krachtige persoonlijkheid van Deborah, was ons samenzijn niets meer dan uniek teamwork tussen gelijkgestemde geesten.

Deborah was enkel een verrijking op deze voor ons zo speciale dag. Als meer dan welkome aanvulling wist ze  perfect te balanceren op dat flinterdunne draadje tussen collectieve acceptatie, van ons en het eveneens aanwezige medische personeel, en het snel verworden tot een storende factor. Deze gave vereist zowel een emotionele als intelligente en gemakkelijk invoelende persoonlijkheid. Iemand die op sommige momenten gedurende een bevalling weet hoe je boven een plotseling ontstane situatie uitstijgt om het overzicht, de rust en bovenal de harmonie te bewaren. Door er soms alleen maar te zijn en anderzijds te ondersteunen en te informeren, om tenslotte op het juiste moment adequaat en doortastend in te grijpen. Nogmaals deze vaardigheden vereisen discipline en inzicht in het onderbewustzijn van uiteenlopende individuen, welke zich op zo’n uniek moment als een geboorte, ook nog in een veelal ongewone hoedanigheid manifesteren.

Deborah beheerst dit bovengenoemde tot in de puntjes en onderscheidt zich daarom denken wij van andere doula’s. Dan rest mij, Mirjam en onze wolk van een dochter Tess nu niets anders te zeggen dan ‘bedankt Deborah’. Bedankt voor al het mooie dat je voor ons hebt betekend. Je natuurlijke en effectieve aanpak stemt ons nederig. Wij hopen dan ook van harte dat je in ons leven mag blijven en we bij een eventuele volgende poging om een nieuw wondertje op aarde te zetten, wederom een beroep mogen doen op jouw kwaliteiten als doula en daarmee de ultieme bevallingscoach. Voor nu alle  succes en kracht voor jouw en de aanstaande papa’s en mama’s die zich in hun handjes mogen knijpen met hun keuze voor jou.”